Hlavní obsah

Po daňovém zátahu na Olomoucku obvinila policie 12 osob

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Novinky, bck, mhr

Rozsáhlý policejní zátah kvůli daňovým deliktům v Olomouci z minulého týdne přinesl obvinění deseti lidí a dvou právnických osob. Podle policie způsobili škodu v hodnotě desítek miliónů korun. Kriminalisté na případu stále pracují. Jeden z obviněných skončil ve vazbě.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

„Bylo obviněno deset lidí a dvě právnické osoby z daňových deliktů. Vyšetřování stále probíhá. Škoda je vysoká, v desítkách miliónů korun," řekl Právu státní zástupce Karel Studený. Podle soudce z olomouckého okresního soudu Petra Sušila skončila jedna z obviněných osob v sobotu dopoledne ve vazbě.

Kriminalisté vyšetřovali kvůli podezření z rozsáhlých daňových deliktů na několika místech kraje. Studený ale popřel, že by zásah měl něco společného s případem šéfa lihové mafie Radka Březiny. „Jde o fámy. Chtěl bych zdůraznit, že s Březinou to, o čem se teď bavíme, nemá nic společného, netýká se to ani žádného alkoholu,“ dodal státní zástupce.

Kriminalisté provedli řadu domovních prohlídek a zabavili množství věcí a důkazních materiálů. Na akci se podíleli i celníci z Pardubického kraje. Na případu kriminalisté stále pracují, bližší informace ale poskytnout nechtějí. „Jakékoliv další informace by mohly narušit průběh vyšetřování,“ uvedl Studený. Podle informací Práva není vyloučeno, že počet obviněných ještě vzroste.

Při řešení případu se kriminalisté opřeli o zákon platný od roku 2012. Podle něj jsou trestně odpovědné nejenom fyzické osoby, ale i firmy. Dosud jich bylo v celé republice stíháno několik desítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám