Hlavní obsah

Muž s dredy v Praze brutálně zmlátil bezdomovce, ten útok nepřežil

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Brutální napadení, které skončilo smrtí 43letého bezdomovce, vyšetřují od pondělního rána pražští kriminalisté. Neznámý útočník je zatím na svobodě a policie vyzývá k opatrnosti a k pomoci při pátrání.

Útočník napadl bezdomovce na zastávce Hradčanská Video: Novinky

 
Článek

Útok ohlásil na tísňovou linku muž, který byl svědkem napadení na tramvajové zastávce Hradčanská. Svědek popsal, že agresor ležícího bezdomovce surově kopal a bil ho pěstí. Následně odešel k Vítěznému náměstí.

„Záchranáři se ze všech sil snažili poskytnout těžce zraněnému první pomoc. Bohužel po několika minutách napadený muž upadl do bezvědomí a ve tři čtvrtě na osm lékař konstatoval smrt,“ informovala Novinky mluvčí policistů Jana Rösslerová.

Hledaný je ve věku 30–35 let, vysoký asi 175 centimetrů, střední postavy. Má delší vlasy do copu nebo takzvané dredy, kolem uší by měl mít vlasy vyholené. V době útoku byl oblečený do kalhot s maskáčovým vzorem a ušpiněného hnědého trička, na rukou měl černé rukavice.

Násilník je podezřelý z trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, hrozí mu až 16 let za mřížemi. Informace o jeho pohybu přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám