Hlavní obsah

Gang na Jesenicku směňoval drogy za ukradená kola či elektroniku

Právo, mhr

Drogový gang rozbili tento týden kriminalisté na Jesenicku. Na zásahu se podílelo zhruba třicet policistů, kteří na pěti různých místech provedli devět prohlídek bytů, nebytových prostor a osobních vozidel. Do akce byli nasazeni také dva policejní psi speciálně vycvičení na vyhledávání drog. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„V policejní síti uvízlo šest mužů ve věku od 23 do 61 let z Mikulovic, kteří se měli podílet na výrobě a distribuci pervitinu a marihuany. Kriminalisté na případu pracovali půl roku, kdy sbírali informace o fungování celé skupiny a zejména potřebné důkazy pro trestní řízení,“ uvedla mluvčí.

Nejstarší 61letý muž podle ní zajistil varnu a prostory na výrobu drogy. Protože měl napojení i do Polska, každý měsíc nelegálně převezl přes hranice nejméně 100 balení léku Sudafed. Vařičem pervitinu byl 47letý muž.

„Po každém varu drogu předal 61letému muži za dohodnutou sumu. Další čtyři muži drogu dále distribuovali po celém Jesenicku. Mimo pervitinu své zákazníky zásobovali i marihuanou. Obě drogy směňovali jak za peníze, tak odcizená jízdní kola, elektroniku a podobně,“ konstatovala Neubauerová.

Objevili i nekolkované cigarety

Protože měli kriminalisté podezření, že při jedné z domovních prohlídek narazí i na nelegální tabákové výrobky a alkohol, přizvali k zásahu i pracovníky Celního úřadu Olomouckého kraje. Toto podezření se také potvrdilo. Mimo varny, chemikálií, pervitinu a marihuany byly při domovní prohlídce zajištěny i cigarety, tabák a alkohol, vše nekolkované.

„Muži si vyslechli obvinění pro spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na jednoho z šestice obviněných byla uvalena vazba,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám