Hlavní obsah

Vězeň si užil vycházku, okrádal při ní důchodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro tohoto zloděje to vypadalo na skoro stoprocentní alibi. Jak by mohl krást, když sedí v base. Jenže pak se ukázalo, že se pustil do akce v době vycházky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Mikulova se na loupežnou výpravu vydal z věznice v Novém Sedle u Žatce. Vybral si Rokycansko, přizval mladšího komplice a 10. března brzy ráno to rozjeli v Příkosicích.

„Starší z mužů násilím vnikl do rodinného domu, kde odcizil dvanáct set korun, televizor a nůž,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kroftová. S lupem dům opustil, pak si ale všiml, že se uvnitř probudili majitelé. Místo aby se dal na útěk, vrátil se na místo činu, na staré manžele vytáhl nůž a žádal peníze. „Ti tvrdili, že žádné nemají, a nakonec s mužem svůj vlastní televizor, který jim odcizil, vyměnili za tisíc korun,“ podotkla Kroftová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Během noci stihl protřelý kriminálník ještě okrást ve spánku důchodkyni v nedaleké vesnici o devět set korun a zlatý řetízek. Tažení završil ráno, když při „kontrole“ zásuvek u jiné seniorky sebral dvacet tisíc.

Kriminalistům se případ podařilo objasnit nyní. Muž teď čelí několika obviněním včetně loupeže, jeho o tři roky mladší parťák se bude mimo jiné zpovídat ze spolupodílnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám