Hlavní obsah

Soud potvrdil 22 let pro vražedkyni dětí z Vlasatic

Právo, Petr Marek
Olomouc
Aktualizováno

Vrchní soud v Olomouci potvrdil 22 let vězení pro jednatřicetiletou ženu, která ve svém domě ve Vlasaticích na Brněnsku v minulých letech zabila své novorozené děti. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu (KS) v Brně z letošního 5. března, proti kterému se vražedkyně odvolala.

Foto: Petr Marek, Právo

Žena, která zabila své tři děti, u odvolacího soudu.

Článek

„Krajský soud provedl řádně všechny důkazy a správně je i vyhodnotil. Výjimečný trest 22 roků je zákonný a přiměřený. Zohledněno v něm bylo to, že obžalovaná vraždila ze zvláště zavrženíhodné pohnutky,“ vysvětlil Právu mluvčí olomouckého VS Vladimír Lichnovský.

Poprvé, jak vyplynulo u soudu, žena vraždila v květnu 2012. Tehdy zjistila těhotenství, to tajila a na porod se nijak nepřipravovala. V rodinném domě ve Vlasatici pak porodila dvojčata, chlapečka a děvčátko, a to někdy ve 32. až 37. týdnu. Obě děti usmrtila, zabalila je do ručníku, vložila do „igelitky“ a tu následně odnesla do sklepa, kde ji zanechala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Těhotenství tajila

Něco podobného zopakovala i v roce 2013. Těhotenství zjistila 26. února a opět ho  tajila. Nic, stejně jako předtím, nepoznal ani její manžel, ani její příbuzní. Dne 14. května, to již byla v 37. týdnu, znovu tajně porodila zdravou holčičku, kterou také zabila, pak ji zabalila do ručníku, vložila do igelitové tašky a tu stejně jako v předchozím případě zanesla do sklepa.

Motivem vražd byla podle soudu neutěšená finanční situace, v níž se s manželem nacházeli. Další děti by ji ještě zhoršily. Půjčky, které si manželé vzali na opravu domu,  využívali pro vlastní potřebu.

Žena, která má ještě dvě děti ve věku 12 a 9 let, požívala marihuanu a často pila i alkohol. Ani jedno však podle znalců nemělo na její jednání žádný vliv. Netrpěla podle nich ani duševní chorobou.

V přípravném řízení se policistům ke všemu přiznala. U KS však tvrdila, že dětem ublížit nechtěla. Děti se podle ní už narodily mrtvé. U VS se domáhala vrácení věci KS za účelem doplnění dokazování. VS však argumenty obhajoby neakceptoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám