Hlavní obsah

Saniťák přijel pro zraněnou zdrogovaný, opilý a bez dokladů

– Holýšov
Právo, Patrik Biskup

„To snad nemyslíte vážně, spěcháme ke zraněné pacientce,“ tak reagoval lékař v sanitce na policisty, kteří v pátek v noci kontrolovali jejího řidiče v Holýšově na Domažlicku. Jenže vzápětí mu doslova spadla brada. Testy ukázaly, že 45letý muž za volantem zdravotnického vozidla je pod vlivem drog a alkoholu. Navíc u sebe neměl řidičský průkaz.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Sanitka mířila do areálu, kde probíhal festival rockové hudby.

„Patří soukromé společnosti, která nám zajišťovala zdravotní službu,“ uvedl organizátor koncertu Jan Halík. Lékařskou pomoc si přivolala jedna z účastnic akce, která si vážně poranila nohu v krčku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bere prý prášky na tlak

„Policisté namátkově zkontrolovali řidiče sanitního vozu. Dechovou zkouškou u něho zjistili 0,5 promile alkoholu, dále měl pozitivní test na přítomnost psychotropní látky metamfetamin. Hlídka ho odvezla k odběru krve a nyní čekáme na výsledek laboratorních testů,“ řekl Právu domažlický policejní šéf Lubomír Martinec.

Podle něho neměl muž u sebe ani řidičský průkaz. „Nedávno mu vypršel zákaz řízení motorových vozidel a řidičák si ještě nevyzvedl na úřadě,“ doplnil Martinec.

Zdravotnickou službu na akci zprostředkovával koordinátor Michal Řepka. Podle něho zraněnou ženu se zlomeným krčkem převezla do nemocnice už jiná posádka. „Nejdříve jsme na něho byli hodně naštvaní,“ poznamenal Řepka.

„Pak nám vysvětlil, že bere různé prášky, například na vysoký tlak nebo na tlumení bolesti. Mohlo prý dojít ke špatné kombinaci medikamentů, na což drogový tester pozitivně zareagoval,“ dodal Michal Řepka.

Zbytkový alkohol?

Co se týče vysvětlení k přítomnosti alkoholu, sdělil, že šlo patrně o zbytkové množství.

„Řekl mi, že den předtím kalil, ale netušil, že může ještě něco nadýchat,“ pokračoval Řepka. Sám prý je zvědavý, jak dopadne policejní vyšetřování. „Teď bych z toho nechtěl dělat nějaké ukvapené závěry. Nerad bych se mu potom musel omlouvat,“ uzavřel.

Případ šokoval dopravního psychologa Karla Havlíka. „Za více než čtyřicetiletou praxi, při které jsem vyšetřil přes dvacet tisíc řidičů, jsem se s ničím podobným nesetkal. S modrým majákem na střeše je to doslova vražedná kombinace,“ prohlásil Havlík.

U takového šoféra by doporučil psychologické vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám