Hlavní obsah

V pražském metru řádil sexuální násilník

– Praha • Aktualizováno
Novinky, lsi

Kriminalisté dopadli mladíka, který v pražském metru ohrožoval a sexuálně napadal ženy. Muž se přihlásil dobrovolně poté, co se informace o pátrání po něm objevila v médiích. Policisté od začátku května evidují tři případy, které prokazatelně provedl stejný pachatel. Nevylučují ovšem, že dvaadvacetiletý násilník má na svědomí více útoků. O případu informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„První z útoků byl ze strany pachatele poměrně liknavý, kdy možná teprve překonával svůj vlastní strach. Na perónu metra Muzeum si totiž počkal na to, až si jím vytipovaná žena nakročí k nástupu do vlakové soupravy,“ uvedl Tomáš Hulan s tím, že po nástupu mladík sáhl ženě pod minisukni na genitálie a potom okamžitě utekl. „Napadená atak hodnotila jako velice nepříjemný, ale hlavně jako značně bolestivý,“ uvedl dále Hulan.

K druhému případu došlo na Můstku, kde si dvaadvacetiletý násilník nejdříve několik minut vybíral oběť, kterou se stala dívka v minisukni opouštějící metro.

„Na posledních eskalátorech z vestibulu k ní zezadu přistoupil, přikrčil se a olízl jí jazykem vnitřní stranu stehen,“ uvedl policejní mluvčí. Dívka prý v prvních chvílích netušila, co se děje. Po zjištění, že se stala obětí násilníka, se dala na útěk. „Mladík ji ale následoval a o několik metrů dál se ji snažil natlačit na výlohu obchodu. Při tom se naštěstí napadená vymanila ze sevření násilníka a z místa utekla,“ doplnil mluvčí.

Třetí případ byl nejbrutálnější

Třetí a nejbrutálnější napadení se odehrálo opět ve stanici Muzeum. „Ve chvíli, kdy míjel mladou dívku, ji bez varování natlačil na zeď, nadzvedl jí minisukni a snažil se jí sáhnout do oblasti genitálií,“ uvedl policejní mluvčí. Dívka po ataku začala hlasitě křičet, čehož se agresor lekl a dal se na útěk.

Policisté v současné době prosí každou ženu, která se stala obětí podobného napadení, aby neprodleně informovala policii. Policisté ujišťují, že napadeným ženám bude zajištěna maximální anonymita.

Reklama

Výběr článků

Načítám