Hlavní obsah

Za převrácený autobus s lyžaři stíhá policie řidiče kvůli obecnému ohrožení

Právo, pab

Až na dva roky do vězení může jít řidič autobusu, který v únoru havaroval na Klatovsku. Po srážce se sypacím vozem skončil převrácený na boku v silničním příkopu, záchranáři odvezli do nemocnice sedm zraněných pasažérů, z toho dvě děti. Policie nyní šoféra obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda autobusu u obce Javorná ve směru na Železnou Rudu

Článek

„Trestní stíhání jsme zahájili na základě znaleckých posudků,“ potvrdil Právu šéf klatovské policie Jan Myslivec. Doplnil, že obviněný muž si proti rozhodnutí policie podal stížnost, o které bude nyní rozhodovat státní zástupce.

Autobus s padesátkou lyžařů havaroval 16. února v serpentinách asi šest kilometrů za Javornou směrem na Železnou Rudu. „Srazili jsme se bočně s pluhem, chvíli jsme ještě jeli a pak se autobus převrátil do příkopu. Menší děti začaly křičet. Vylezl jsem ven oknem a zavolal záchranku,“ řekl Právu na místě jeden ze svědků. [celá zpráva]

Na Klatovsku havaroval autobus plný dětí, pro dvě letěl vrtulníkVideo: Právo

Jedna žena si poranila páteř

Mezi prvními dorazili k nehodě záchranáři z horské služby. „Když jsme přijeli na místo, většina cestujících už byla mimo autobus. Uvnitř ležela na boku mezi sedadly zraněná žena, kterou jsme společně se zdravotníky a hasiči vyprostili zadním oknem a přenesli do vrtulníku,“ sdělil Právu horský záchranář Jan Pospíšil.

Podle zasahujícího lékaře Jana Zahradníka bylo několik dalších dětí potlučeno a otřeseno, ošetřeny byly na místě. Z nemocnice byli nakonec všichni propuštěni do domácího léčení až na jednu ženu, která měla poraněnou páteř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám