Hlavní obsah

Opuštění a podvyživení psi trpěli v zahrádkářské kolonii

Právo, Miroslav Homola

Strážníci v Brně prošetřují případ týrání zvířat, jaké město pod Špilberkem už dlouho nepamatuje. Zoufale znějící štěkání obklopilo strážníky odchytové služby, kteří přijeli ve čtvrtek prověřit oznámení o týrání zvířat do zahrádkářské kolonie v Brně - Štýřicích.

Strážníci odchytili několik psůVideo: MP Brno

 
Článek

Hlídce se na pozemku naskytl neuvěřitelný pohled: ve čtyřech velkých bednách stlučených z dřevěných desek bylo zavřených deset opuštěných psů včetně jednoho štěněte.

Tři další psi běhali po zahradě na volno, z toho jeden se pohyboval po střeše, druhý byl slepý a třetí měl zraněnou tlapu.

Podle svědků tam zvířata nechala skupina osob, o které se již strážníkům podařilo získat důležité informace díky šetření. „Odchyt byl nesmírně složitý, protože pozemek i samotné bedny byly prorostlé bodláčím. Psi navíc evidentně na lidi nejsou zvyklí, hlídky napadali a kousali se i navzájem. Na pomoc tak odchytářům museli přijet i psovodi městské policie a další strážníci z centra Brna,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Případ hlídka postoupila k dalšímu šetření. Všech třináct psů je umístěno v útulku městské policie a dostane se jim potřebné veterinární péče. Pokud se je ošetřovatelům podaří převychovat, mohli by být časem k dispozici i pro převzetí do opatrovnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám