Hlavní obsah

Batole se topilo v bazénu, na pomoc letěl vrtulník

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník královéhradeckých záchranářů letěl v sobotu dopoledne na Orlickoústecko. O výpomoc leteckých záchranářů požádali kolegové z Pardubického kraje, kteří spěchali na pomoc rok a půl starému chlapečkovi, který spadl do zahradního bazénu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Za telefonické asistence operátorky tísňové linky 155 chlapce ihned začali oživovat rodiče. Při příjezdu sanitky chlapec už dýchal, nicméně stále u něho přetrvávala porucha vědomí, uvedl mluvčí hradecké záchranky Ivo Novák.

Zdravotníci obou záchranářských týmů společně chlapci zajistili žilní linku, uvedli jej do umělého spánku a napojili na přístroj pro umělou plicní ventilaci.

Malý pacient byl poté naložen na palubu vrtulníku a transportován na Kliniku anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

V průběhu transportu pokračovali zdravotníci v intenzivní léčbě nemocného a péči o jeho tepelný komfort. Při předání byl chlapec ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám