Hlavní obsah

Policie zveřejnila video šílence za volantem, kterého v Praze nezastavila ani střelba

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policie v pátek zveřejnila video z honičky zdrogovaného muže, kterého od ujíždění neodradila ani střelba. Ve čtvrtek v kradeném autě z Pražského okruhu dojel až do středních Čech, pak se ještě pokusil o útěk. Podezřelý je mimo jiné z obecného ohrožení.

Narkomana od ujíždění neodradila ani střelbaVideo: Novinky

 
Článek

Muži zákona nejprve stříleli do vzduchu, poté několikrát trefili auto a povedlo se jim prostřelit i obě pravé pneumatiky. Šílence za volantem to ale nezastavilo a po ráfcích ujížděl i po polní cestě a mezi ostatními auty. Policisty se dokonce pokusil vytlačit ze silnice.

Když dojel na křižovatku ve Strančicích, snažil se utéct. Policisté ho na louce zadrželi. Během dalšího vyšetřování vyšlo najevo, že muž řídil pod vlivem drog. Nikdo se při jeho nebezpečné jízdě nezranil.

„V současné době má 47letý muž vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel, a proto je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Podezřelý je také ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, neboť při jízdě do pražských policistů najížděl, a obecného ohrožení,” informovala mluvčí policie Štěpánka Zatloukalová s tím, že stíhání se ještě může rozšířit.

Podle jejích slov kriminalisté prosí svědky pronásledování, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám