Hlavní obsah

Ženu nalezenou v pražských třídírnách někdo zavraždil, bylo jí asi 25 let

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Pražská policie ve čtvrtek potvrdila, že žena, jejíž ostatky byly nalezeny ve středu ve dvou třídírnách odpadu, byla zavražděna. Případ si převzala mordparta a žádá o pomoc veřejnost při identifikaci oběti.

Foto: Policie ČR

Identikit mrtvé ženy

Článek

„Pitva prokázala, že oba nálezy patří stejné ženě, která zemřela násilnou smrtí. Čas úmrtí kriminalisté zatím přesně nestanovili, ale pohybuje se v rozmezí od pátku do neděle. Detektivové prosí občany, kteří si v uvedenou dobu všimli něčeho zvláštního u popelnic, aby je informovali,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Oběti bylo asi 25 let, vysoká 165 centimetrů a vážila zhruba 55 kilogramů. Měla hnědé vlasy s melíry a mikádem do podkovy, šedohnědé oči a nohu číslo 36. Policie dále uvedla, že měla plastiku uší, které jí odstávaly, a trvalý make-up na víčkách.

Své svědectví nebo informace k její totožnosti mohou občané volat na linku 158.

Oznámení o nálezu trupu v třídírně odpadu v Praze 10 v ulici Ke Káblu dostala policie od pracovníka firmy ve středu kolem čtvrté hodiny ráno. Druhý nález přijali z třídírny z devátého pražského obvodu v ulici Pod Šancemi, kde se našla hlava a nohy.

Sériový pachatel?

Od loňska se stále prošetřuje případ, kdy bylo ve Vltavě nalezeno sedm částí ženského těla zabaleného v igelitových pytlích. Státní zastupitelství naposledy v květnu oznámilo, že se policii podařilo zjistit totožnost zemřelé.

Další případ vyšetřují kriminalisté od konce roku 2011. Na různých místech byly nalezeny rovněž části ženského těla. Před dvěma lety policisté dospěli k závěru, že patří ženě ze Slovenska. Pachatel dosud nebyl dopaden. Jestli má nynější nález souvislost se staršími vraždami, policie dosud nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám