Hlavní obsah

Olomoučtí kriminalisté objasnili více než tři roky starou loupež

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohuňovice

Loupežné přepadení, které se stalo před více než třemi lety v Bohuňovicích na Olomoucku, objasnili v těchto dnech tamní kriminalisté. Minulý týden ve čtvrtek zadrželi dva muže ve věku 49 a 24 let. Starší pochází z Ostravy, mladší z Olomouce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněni byli z loupeže spáchané formou spolupachatelství. Hrozí jim až dvanáct let vězení. Stíháni jsou na svobodě. Právu to v úterý řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Vše se podle něj stalo 11. února 2011 po dvacáté hodině v Bohuňovicích. „Lupiči maskovaní kuklou tam přistoupili k osmatřicetiletému muži, místnímu občanovi. Pod pohrůžkou násilí a hrozby krátkou střelnou zbraní ho donutili, aby jim v místě svého trvalého bydliště ukázal, kde uschovává peníze.

Následně mu odcizili kolem 81 tisíc korun, svázali ho a z místa odešli. Přepadenému se později povedlo z pout vyprostit a vše oznámil na policii,“ přiblížil Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám