Hlavní obsah

Policisté na Jablonecku si vzali na mušku podnapilé mladistvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při rozsáhlé akci v noci na sobotu zadrželi policisté na Jablonecku 17 mladistvých a jednu 14letou dívku, všechny v podroušeném stavu. Policisté zkontrolovali více než tři stovky lidí ve 33 restauracích, hernách, barech a na diskotékách.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Nejvyšší hodnotu alkoholu v dechu policisté zaznamenali u šestnáctiletého chlapce - 1,55 promile. Nezletilá dívka měla necelé dvě hodiny po půlnoci v dechu 0,81 promile alkoholu," uvedla  mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Do několikahodinové akce se zapojili policisté ze všech oddělení Jablonecka, kriminalisté, pořádková jednotka, psovod se psem i strážníci z Jablonce a Tanvaldu. Podnapilé mladistvé i nezletilou dívku odvezli na policejní služebny. "Tam si je všechny po provedených úkonech, při kterých byly přítomny i pracovnice sociálně právní ochrany dětí, převzali jejich zákonní zástupci," dodala Sochorová.

Ti, kteří mladistvým a nezletilé dívce nalévali alkohol, se dopustili přestupku. Většina podnapilých ale uvedla, že jim nalila nějaká neznámá osoba. "Šetření bude pokračovat," dodala mluvčí.

Akce byla vedle kontroly dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým zaměřena na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Podle Sochorové se takové akce budou o prázdninách opakovat, a to i v pracovních dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám