Hlavní obsah

Motorkář se srazil s chodcem, ten zřejmě přijde o nohu

Právo, pko
Brno

Dvě těžká zranění má na svědomí nehoda, která se stala ve středu ráno v Brně na ulici Špitálka. Do cesty čtyřiadvacetiletému motorkáři tam vkročil šestašedesátiletý muž a motocyklista už nestačil střetu zabránit.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Po střetu s motorkou zřejmě přijde chodec o nohu.

Článek

„Lékař byl na místě již za čtyři minuty od ohlášení události. Chodec utrpěl závažná devastující poranění dolní končetiny s významnou ztrátou krve. Zasahující lékařka společně se záchranáři poskytli zraněnému muži přednemocniční neodkladnou péči, aplikovali nezbytné léky, infuzní roztoky a stabilizovali jej ve vakuové matraci,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Chodec skončil na urgentním traumacentru Fakultní nemocnice Brno. Motorkář utrpěl vážné poranění ruky a záchranáři ho převezli do Vojenské nemocnice Brno.

„Policisté museli na nezbytně nutnou dobu kvůli ohledání místa dopravní nehody silnici uzavřít. Havarovaný motocykl ještě poškodil zaparkovaný osobní vůz Fiat. Žádáme svědky nehody, aby se se svým svědectvím přihlásili policistům na linku 158,“ poprosil o pomoc policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám