Hlavní obsah

Desetiletí chlapci odpálili pyrotechniku, výbuch je odmrštil sto metrů od sebe

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Vážná zranění utrpěli dva chlapci na sportovním letišti ve slovenském městě Spišská Nová Ves. Desetiletí chapci Adam a Lukáš podle vlastních slov podpálili dráty trčící ze země, po mohutné explozi odletěli do vzdálenosti asi sto metrů jeden od druhého.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Lékaři oznámili, že při výbuchu utrpěli chlapci zranění končetin, pánve a popáleniny na celém těle. Záchranáři jim museli z těl opatrně odstřihnout spálené oblečení. Oba jsou mimo ohrožení života.

Podle deníku Nový čas má Lukáš za sebou urgentní operaci a museli mu amputovat prst. „Jeho zranění jsou vážná,“ uvedla Renáta Cenková, mluvčí Fakultní nemocnice v Prešově.

Explodovala zábavní pyrotechnika

Na letišti explodovala speciální zábavní pyrotechnika. Před časem se na letišti uskutečnily zkoušky odpalovačů ohňostrojů a mohlo se jednat o zapomenutou pyrotechniku. Organizátoři tuto možnost odmítají.

„Na místo byl vyslaný pyrotechnik a expert kriminalistického ústavu. Můžeme potvrdit, že nešlo o výbušninu, ale o zábavní pyrotechniku,“ uvedla košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Policie zahájila trestní řízení ve věci ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám