Hlavní obsah

V Havířově vybuchl dům, dva lidé jsou zranění

Právo, den
Karviná
Aktualizováno

V Havířově na Karvinsku v pondělí dopoledne explodoval dům na Národní třídě. Podle karvinského policejního mluvčího Miroslava Kolátka za výbuch může unikající plyn.

Foto: Pavel Karban, Právo

Výbuch v Havířově vysklil a zdemoloval okna domu.

Článek

„Explodoval byt v nejvyšším patře čtyřposchoďového domu. Hasiči evakuovali deset lidí, z toho jsou dva zranění,“ informoval v pondělí před polednem Právo policejní mluvčí.

Zranění utrpěl obyvatel domu a jeden člověk při evakuaci. Podle informací ČTK se obyvatel bytu, ve kterém došlo k výbuchu, zřejmě neúspěšně pokusil o sebevraždu. Jeho zranění ale nejsou vážná. Se záchranáři i hasiči po výbuchu komunikoval.

Foto: Pavel Karban, Právo

Hasiči na místě výbuchu v Havířově

"Sedmačtyřicetiletý muž nebyl v ohrožení života. Utrpěl popáleniny na hlavě, krku, rukou a zádech. Byl při vědomí. Vrtulník jej přepravil na popáleninové centrum v Ostravě," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policie pracuje s více vyšetřovacími verzemi. Jednou z nich je, že popálený obyvatel bytu chtěl spáchat sebevraždu, tou druhou, že šlo o nešťastnou náhodu. Sousedé Právu sdělili, že muž měl přijít po noční a zřejmě usnul, když si něco vařil.

Jiný byt explodoval i loni  

Majitelem domu, v němž k výbuchu došlo, je společnost RPG Byty. Ta nyní čeká na verdikt statika, který k narušenému objektu vyrazil. Evakuováni proto byli i lidé ze sousedních dvou vchodů.

Společnost RPG Byty musela výbuch ve svém domě v Havířově řešit také vloni v září. Naštěstí při této explozi nebyl nikdo zraněn. Na svědomí ji měl pětačtyřicetiletý muž, který byt kdysi obýval, jenže měl problémy s placením nájmu, a proto ho musel opustit. Rok prý byl byt prázdný, proto se do něj znovu, ale už nelegálně, nastěhoval. Výbuch úmyslně nastražil z pomsty. Okresní soud ho nakonec odsoudil k šesti rokům odnětí svobody. Muž se proti tomuto rozsudku odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám