Hlavní obsah

Děti slavily vysvědčení alkoholem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Břeclav

Pořádným lokem alkoholu se rozhodli oslavit konec školního roku mnozí školáci. Po Brně už v pátek krátce před polednem bylo možné vidět skupinky teenagerů s lahví vodky nebo lahvovými pivy a „oslavy“ pak pokračovaly i večer.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Někteří ze školáků nakonec skončili v rukou strážců zákona a budou mít co vysvětlovat.

První nezletilé hříšníky objevila hlídka brněnských strážníků už v pátek dopoledne v Bystrci.

„Dvě slečny a jeden hoch přiznali, že konec školního roku slavili pitím piva a vína. Prokázala to i dechová zkouška, nejvyšší naměřená hodnota u jedné z dívek činila 0,77 promile,“ prohlásil mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Na kontrolu vyrazili policisté i na diskotéku ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku.

„Celkem u 35 teenagerů se na displeji přístroje objevila pozitivní hodnota. Osmnáct dívek a sedmnáct chlapců bylo přímo z diskotéky předáno pracovníkům orgánu sociálně právní ochrany dětí, kteří vyrozumívali rodiče, aby si své ratolesti přijeli vyzvednout. Mezi popíjejícími jsme přistihli i jednu čtrnáctiletou dívku, která patnáctiny oslaví až za měsíc,“ konstatovala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám