Hlavní obsah

V Beskydech se zranil cyklista, záchranáři ošetřovali i dva chlapce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tři těžce zraněné, z toho dvě děti, ošetřovali v sobotu v průběhu dvou hodin moravskoslezští záchranáři. Všechny tři osoby musel vrtulník přepravit do Fakultní nemocnice Ostrava (FNO).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejprve záchranáři vyjížděli do Malenovic na Frýdecko-Místecku, kde při sjezdu na kole v rámci terénního závodu havaroval třicetiletý muž. „Utrpěl vícečetná poranění v oblasti horní a dolní končetiny a hrudníku. Po ošetření byl předán do péče týmu urgentního příjmu fakultní nemocnice,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že v 14.30 hodin vyrazili záchranáři do Frenštátu pod Radhoštěm. Tam se osmiletý chlapec zranil při pádu na dětském motocyklu, který na něj poté spadl. Podle Humpla si dítě přivodilo těžké zranění dolní končetiny. „Posádka ZZS chlapci podala léky tlumící bolest a uložila jej do vakuové matrace, nakonec ho šetrně transportovala na traumatologické centrum FNO,“ informoval.

Jen necelou půlhodinu poté se ve Zlatníkách na Opavsku zranil při pádu z prolézačky na hřišti desetiletý chlapec. „Přivodil si těžké zranění horní končetiny,“ sdělil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám