Hlavní obsah

Policisté se startem prázdnin provětrávají třiatřicítku

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté uspořádali zkraje letních prázdnin na nejfrekventovanější pozemní komunikaci východních Čech I/33 spojující Hradec Králové s hranicí v Náchodě-Bělovsi rozsáhlou akci proti bezohledným řidičům. Začala v pátek úderem 13. hodiny a v síti kontrol i civilně vyhlížejících vozů s radary uvízlo jen za první hodinu 12 provinilců.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Páteční policejní akce na silnici I/33

Článek

„Symbolicky na každého zúčastněného policistu jeden,“ okomentoval dílčí výsledek šéf náchodské dopravní policie Pavel Hlaváč.

Deset přestupků spadalo do kategorie běžných, na místě zinkasovaných pokut, dva řidiče ale čeká tvrdší postih. „Kauci šest tisíc korun dostal řidič běloruského kamiónu za únik provozních kapalin a jednomu šoférovi hrozí za zakázané předjíždění ztráta řidičského průkazu,“ přiblížil Hlaváč.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Kauci musí řidiči složit v hotovosti, jinak nemohou pokračovat v jízdě,“ upřesnila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Páteční policejní akce na silnici I/33

Dopravákům pomáhá vrtulník využívaný policií na třiatřicítce při většině dopravních akcí. Posádka vzdušné podpory spolehlivě odhalí agresivitu řidičů projevovanou nejčastěji tzv. vybržďováním či bezohledným přejížděním. Hlídky na stanovištích podél silnice dostanou ze vzduchu kompletní záznam bezohledné jízdy. „Šoféra potom stačí jenom zastavit a stanovit přestupku odpovídající pokutu,“ popsala Prachařová.

Situace na silnici se zlepšila

Třiatřicítka, kde v počtu přestupků kralují polští řidiči, patří do stálého hledáčku policie. Kontroly pomohly donedávna kritickou situaci viditelně zklidnit a zabránily řadě tragických nehod. „Nechci to zakřiknout, jelikož jedno z nejhorších období, myslím letní prázdniny, nás teprve čeká. Nicméně za loňský rok došlo v náchodském úseku silnice I/33 k jedné smrtelné nehodě, letos zatím k žádné,“ konstatoval Hlaváč.

Akce zaměřené na bezpečnost silničního provozu v kritický první prázdninový den probíhají na celém území republiky. Policisté se nezaměřují pouze na hlavní tahy, nýbrž i okresky.

Reklama

Výběr článků

Načítám