Hlavní obsah

Na ústeckém sídlišti Mojžíř hořel panelový dům, evakuovali dvě desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Na ústeckém sídlišti Mojžíř hořel ve čtvrtek vpodvečer panelový dům, 13 lidí převezli záchranáři do nemocnice, protože se příliš nadýchali kouře. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Přes 20 lidí záchranáři evakuovali.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na místě zasahovali záchranáři z Ústí nad Labem a Děčína, záchranná služba nasadila i vůz určený k zásahům pro hromadná neštěstí. "K hospitalizaci jsme převezli 13 lidí, měli by zůstat v nemocnici na pozorování. Všichni se nadýchali kouře," řekl mluvčí záchranné služby Pavel Šebesta.

Osmipatrový dům stojí na problémovém ústeckém sídlišti Mojžíř, kde žije hodně sociálně slabých. Podle Marvana hořela elektroinstalace mezi druhým a třetím patrem, stoupačkami se po celém domě šířil štiplavý kouř. "Jednotky dostaly požár pod kontrolu asi po hodině a půl, pak ho odvětrávaly. Příčinu budou zjišťovat vyšetřovatelé," doplnil Marvan.

Dům bude bez elektřiny

Dům je v soukromém vlastnictví a podle starostky městského obvodu Ústí nad Labem - Neštěmice Miloslavy Válkové (SZSP) v něm žijí převážně sociálně slabší rodiny. Náhradní ubytování jim radnice zřejmě zajišťovat nebude.

"Prošli jsme všechny byty, ty zasažené nebyly. Vyhořela elektroinstalace, takže dům bude bez elektřiny. Ale nebude nutné místním lidem shánět náhradní ubytování," řekla Válková.

Reklama

Výběr článků

Načítám