Hlavní obsah

Zloděj, který obral záchranáře, skončil v poutech. Lidé ho poznali

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Po několika hodinách od zveřejnění případu v médiích policisté dopadli zloděje, který okradl pražské záchranáře. Ti zrovna ukazovali předškolákům, jak člověku poskytnout první pomoc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po zveřejnění pátrání dostali policisté od občanů tip, že muž bydlí a pracuje v hostelu v Praze 7, kde byl také kolem 20. hodiny zadržen. Děkujeme občanům, kteří na pátrání reagovali. Nyní probíhají procesní úkony,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Dvaatřicetiletý Slovák stihl prodat ukradenou GPS navigaci, ale část dalších věcí u něj policisté našli. Za trestný čin krádeže mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Posádka záchranné služby v úterý dopoledne v prostorách mateřské školy v Praze-Holešovicích ukazovala vybavení auta dětem, posléze je učila základům první pomoci v zadní části sanitky, a neměla tak přehled o tom, co se děje před autem.

Toho zneužil zloděj, který ze sanitky ukradl příruční zavazadlo. V něm byly osobní věci záchranářů, GPS navigace nebo diodová svítilna. Škoda se vyšplhala na 16 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám