Hlavní obsah

Povlečení mi vymáchali v pervitinu, tvrdí muž obžalovaný z vraždy matky své dívky

– Praha
Novinky, bad

Šestačtyřicetiletý Tomáš Dubský, který se momentálně léčí v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích, je obžalován z vraždy matky své přítelkyně. Současně ho obžaloba viní z těžkého ublížení na zdraví, protože po vraždě měl šestkrát říznout svoji přítelkyni, která přišla na místo chvíli po činu. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až 18 let za mřížemi.

Foto: Novinky/Právo

Ilustrační foto

Článek

Pražský městský soud začal ve čtvrtek hlavní líčení videozáznamem Dubského výpovědi. Obžalovaný muž, který se podle svých slov léčí na psychiatrii s přestávkami už od roku 2000, je totiž momentálně hospitalizován v pražské psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Dubský měl spáchat oba činy v květnu 2010 v pražském bytě matky své přítelkyně. Tam bydlel sotva týden, když se s přítelkyní museli přestěhovat ze Žižkova.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dostali jsme se do situace, kdy jsme v tom bytě nemohli být, nemohli jsme tam dýchat. Chtěl jsem, aby moje přítelkyně bydlela u svojí matky, já už bych se nějak protloukl,” popisoval zevrubně situaci. Byl přesvědčený, že v žižkovském bytě má nainstalovány odposlechy.

Dubský je závislý na prášcích

Matka jeho přítelkyně jim prý nabídla, že zkusí bydlet ve třech. Dubský, který je údajně od roku 1999 závislý na prášcích působících na centrální nervovou soustavu, se tam ale cítil ještě hůř.

„O patro výš byl, jak jsem vyposlouchal, prázdný byt. Čas od času ale bylo slyšet splachování nebo vylévání vany. Určitě tam byla varna pervitinu,” je přesvědčený Dubský. A dokládá to dalšími tvrzeními.

„Jednou jsem ji (zavražděnou ženu – pozn. red.) viděl, jak se setkala u vchodových dveří s cizí ženou a předávala jí nějaký balíček. Navíc byla v dobré finanční situaci, kupovala si drahou elektroniku a podobně,” podezříval Dubský zavražděnou, že byla napojena na onu údajnou varnu.

Několikrát u výslechu vylíčil, že měl stálé zdravotní problémy. Potily se mu prý nohy, špatně dýchalo a měl „nezměřitelný” tep. Což vysvětloval i zavražděné ženě. „Ona se mi jen smála a říkala, že to jsou abstinenční příznaky. To je nesmysl, ty prášky jsem bral pořád, stejnou dávku,” vypověděl obžalovaný muž.

Za problémy prý byla zavražděná

Právě Dubského závislost na prášcích byla nejčastějším důvodem hádek.

„Seděli jsme v kuchyni a já chtěl vědět, co je v tom horním bytě. Ona řekla, že mi to poví, když jí řeknu, jaké mám ty nové léky. Já jsem jí to odmítl říct a ona na mě začala křičet, že to má právo vědět, když u ní bydlím. Řekla mi, že se ze mě stává feťák," uvedl Dubský a dodal: „Pak mi to všechno docvaklo. Moje peřina, polštář i takový malý polštářek, všechno bylo vymáchané v roztoku pervitinu. Přitom věci mojí přítelkyně byly v pořádku. V ten moment jsem věděl, že za vším je její matka.”

K soudu se dostavil i bratr zavražděné ženy, který se připojil k žádosti o odškodné. „Moje sestra byla hodná ženská. Nikomu to nepřeju. Každý večer na ni vzpomínám. Nejde mi o peníze, výše odškodného mi je jedno. Chci, aby už bylo po všem,” řekl k soudu.

Další termín hlavního líčení je naplánován na začátek září.

Reklama

Výběr článků

Načítám