Hlavní obsah

Policisté v pěstírně na Přerovsku našli půl tuny konopí

Právo, Petr Marek
Přerov

Zadržením šesti osob, čtyř Vietnamců ve věku 26, 29, 37 a 48 let a dvou šestatřicetiletých Čechů z Přerovska, odhalením pěstírny a zajištěním půl tuny konopí ukončili přerovští kriminalisté téměř roční akci s názvem Hote. Pět mužů je stíháno vazebně, jeden Čech na svobodě. V souvislosti se zadržením pachatelů byla zabavena i tři vozidla a menší finanční hotovost.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zadrželi výrobce drogVideo: Policie ČR

 
Článek

Všichni pachatelé se zpovídají z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle policejní mluvčí Marie Štrbákové se společně podíleli na pěstování konopí v prostorách jedné z budov firmy v Družstevní ulici v Hranicích na Přerovsku.

„Pravděpodobně od konce roku 2012 do června 2014 v místnostech k tomu speciálně technicky vybavených, například vzduchotechnikou, ventilátory a jinými pomůckami, vypěstovali konopí s obsahem tetrahydrokanabinolu. Předpokládáme, že mohli během roku sklízet až čtyřikrát. Z každé sklizně mohli mít 150 kilogramů sušené hmoty,“ uvedla Štrbáková a podotkla, že jedno kilo sušené hmoty je od pěstitelů prodejné za cca 70 tisíc korun.

Připravovali další

„Platbu za nájem a spotřebovanou energii platili pravidelně formou měsíční úhrady. Při jejich zadržení 3. června jsme zajistili v prostorách pěstírny celkem 2135 rostlin konopí v syrovém stavu o celkové váze půl tuny. Jednalo se o kvalitně vybudovanou a vybavenou pěstírnu konopí s pořizovací cenou předběžně kolem několika set tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Policisté provedli několik domovních prohlídek, při kterých zajistili další sestavenou pěstírnu, která měla být převezena k využití na jiném místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám