Hlavní obsah

Maskoval značku svého auta a 90krát ujel od benzínky bez placení

Právo, rap

Jezdit zadarmo se rozhodl 57letý muž z Německa. U českých pump na trase z Německa do Ostravy, kam jezdil za rodinou, vždy nabral palivo, ale nezaplatil a ujel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jezdil Škodou Superb, na níž střídal registrační značky nahlášené jako ukradené nebo ztracené,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Celkem načerpal benzín za 171 tisíc korun.

Kriminalisté se jeho případem zabývali už od roku 2011. Tehdy zveřejnili, že od pump na plzeňské dálnici D5 mizí tehdy ještě neznámý pachatel. Na základě vyhlášeného pátrání se přihlásil svědek, který pomohl k identifikaci a dopadení zloděje paliva, který mohl být nyní obviněn z krádeží.

Díky kamerovým záznamům u čerpacích stanic se podařilo tomuto cizinci dokázat 90 tankování bez placení, za to mu hrozí maximálně pětileté vězení.

„Pohonné hmoty tankoval nejen do palivové nádrže vozidla, ale také do kanystrů, které vozil v zavazadlovém prostoru,“ dodala Pučelíková.

Od čerpacích stanic odjel hned po natankování, v místech, kde byly stanice opatřeny závorou, buď z místa vycouval, nebo počkal za jiným autem a vystartoval těsně za ním, aby stihl zvednutou závoru. Podle kriminalistů není vyloučené, že obdobně ukradl palivo víckrát, ale jen o tom nemají důkaz v podobě kamerového záznamu nebo svědectví pumpařů.

Reklama

Výběr článků

Načítám