Hlavní obsah

Dvacet let za umlácení matky hokejkou bylo pro odvolací soud moc, trest snížil

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sedmadvacetiletému muži, který napadl svoji matku hokejkou na pozemní hokej a potom ji pro jistotu uškrtil, soud snížil trest. Místo 20 let stráví za mřížemi 18,5 roku. Podle odvolacího soudu byl původní rozsudek nepřiměřeně přísný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík napadl svoji matku v loni v září. V rodinném domě v pražské Hostivaři se s ní pohádal. Načež vypil u sebe v pokoji lahev vína a šel se s matkou rozloučit, protože měl odejít do práce. Následovala však další hádka, po které se vrátil do svého pokoje, kde se vyzbrojil hokejkou a nožem a šel zpět za matkou do jejího pokoje, kde ji začal surově mlátit.

„Praštil jsem víc než jednou. Už nevím, co jsem dělal, mám to slitý. Asi to bylo v amoku,“ vypovídal obžalovaný u výslechu. Když už se matka nehýbala, uškrtil ji šálou, aby měl jistotu. U soudu ale tvrdil, že se matku po činu snažil křísit, což ale nepomohlo. Matčino tělo poté obalil igelitem a odtáhl na půdu. Potom sebral matčinu kabelku, kde bylo pouhých čtyřicet korun, a odešel z domu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dupání a údery vzbudily jeho sestru, která ve zlé předtuše zavolala policii. Její bratr si totiž v minulosti odseděl 1,5 roku za napadení své babičky.

„Zavolala jsem policii, že asi mámu zabil. Už předtím napadl babičku, věděla jsem, že je schopný někomu ublížit,“ uvedla vrahova sestra.

Muž svůj čin vysvětlil tím, že mu matka stále vyčítala, že si neudělal maturitu, nepomáhá doma a nic nedělá. „To se nedalo vydržet,” řekl soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám