Hlavní obsah

Dodávka najela do skupiny středoškoláků. Jedna dívka zemřela, dva jsou těžce zranění

Právo, Novinky, ČTK, Milan Vojtek
Brno
Aktualizováno

Jedna středoškolačka zemřela a další dva studenti jsou vážně zranění po dopravní nehodě u Ivaně na Brněnsku. Dodávka tam odpoledne po čtvrté hodině najela na silnici, která je odbočkou z hlavního tahu I/52 Brno–Vídeň, do skupiny zhruba dvaceti studentů. Podle policie byli tři další středoškoláci zraněni lehce. Příčina nehody se stále vyšetřuje, uvedl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Dodávka zranila šest středoškoláků. Proč k nehodě došlo, zjišťuje policie.

Článek

Nehoda se stala v táhlé mírně levotočivé zatáčce. Studenti se podle mluvčího pohybovali po silnici, zřejmě šli ze školního výletu.

„Test na alkohol a drogy byl u řidiče negativní,” uvedl Malášek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Srážku s automobilem jeden středoškolák nepřežil

Policie vedlejší silnici uzavřela. Záchranáři zraněné převezli do brněnské nemocnice.

„Jedno z dětí svým zraněním podlehlo, další má těžká zranění, ale stav je stabilizovaný," uvedla Anna Mrázová, mluvčí Fakultní nemocnice Brno.

Podle ní brněnští lékaři ošetřili ještě další čtyři děti. Jedno zůstalo hospitalizované, další tři už lékaři pustili domů. Podle záchranářů šlo o různá povrchová poranění, pohmožděniny a drobné zlomeniny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Dodávka, která jednoho mladíka usmrtila a několik dalších zranila

Dívku, která nakonec svým zraněním podlehla, se snažili na místě resuscitovat svědci nehody a pak záchranáři. „Podařilo se obnovit její krevní oběh. I přesto byla v kritickém stavu,” uvedla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Zraněným je podle policejního mluvčího Maláška kolem 17 let. Policie řidiče dodávky Volkswagen vyslýchá. Bližší informace k případu uvést mluvčí nechtěl. Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jana Dvořáka se na silnici pohybovala skupina asi 20 středoškoláků. Hasiči pomáhali záchranářům s první pomocí zraněným, které odvezly sanitky a vrtulník do nemocnice.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Dodávka, která najela do skupiny středoškoláků.

Před čtyřmi lety v Brně řidič s porouchanou avií najel do dětí z mateřské školy a dvě z nich zranil. Soud mu uložil trest 1,5 roku vězení. Neštěstí se stalo ve Fryčajově ulici. Tři učitelky tam převáděly přes přechod 34 dětí.

Když se řidič avie naložené sutí blížil k přechodu, zjistil, že brzdy nereagují. Stáhl okénko a snažil se křikem učitelky varovat, že nemůže zastavit. Většinu dětí se učitelkám podařilo zastavit nebo strhnout bokem, nárazu do dívky a chlapce už nedokázaly zabránit.

Hoch byl po ošetření v nemocnici s lehkým poraněním propuštěn domů, dívka ale v nemocnici bojovala o život. Po nehodě měla poškozený zrak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám