Hlavní obsah

Hranolková přestřelka ve fast foodu v Praze skončila brutální rvačkou

Praha

Házením hranolků a kelímků s pitím začal incident zahraničních studentů se skupinkou Čechů v Praze. Vzájemná provokace ve fast foodu ale skončila rvačkou a dvojitou zlomeninou čelisti. Policisté nyní prosí o pomoc při pátrání po útočníkovi.

Rvačka před fast foodemVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál 22. května, policejní mluvčí Jana Rösslerová o něm informovala v pondělí. Američan s kamarády navštívil fast food v Praze 2 před pátou hodinou ráno. U vedlejšího stolu už seděla skupina Čechů, z nichž jeden začal po cizincích házet hranolky a pití.

Američan si to ale nenechal líbit a kelímková přehazovaná tak pokračovala až do nadávek a ran pěstí do obličeje. Kamarádi se pokoušeli konflikt zarazit, ale bez úspěchu. Bitka pokračovala před občerstvením na Tylově náměstí.

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají po útočníkovi (černá mikina, vyholená hlava) a svědcích napadení.

„Tam mladý muž začal kopy a pěstmi útočit na dvacetiletého cizince, po několika minutách několikačlenná skupinka odešla směrem ke stanici metra I. P. Pavlova. Otřesený napadený muž nakonec skončil v nemocnici, kde se okamžitě podrobil operaci. Podle lékaře utrpěl dvojitou zlomeninu spodní čelisti a v následujících týdnech ho bude čekat další operační zákrok,“ shrnula mluvčí Rösslerová.

Útočník je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Muži zákona zajistili kamerové záznamy a žádají veřejnost a svědky o pomoc při pátrání. Jakékoliv informace přijme linka 158.

Hledaný mladík je vysoký asi 180 centimetrů, atletické postavy. Má světlou pleť a vyholené vlasy. Byl oblečený do černé mikiny s kapucí, krátkých džínových kalhot a na nohou měl černé sportovní boty.

Reklama

Výběr článků

Načítám