Hlavní obsah

Vnuk vyšplhal k babičce pět pater po hromosvodu, ta ho chce hnát před soud

– Česká Lípa
Právo, Ludmila Žlábková

Akrobatický výkon podal v sobotu jednadvacetiletý mladík, který vyšplhal po hromosvodu do pátého patra panelového domu. Odměněn však nebyl pochvalou ani uznáním. Naopak, vyslouží si zřejmě trestní stíhání. Policisté mu v krvi naměřili 2,35 promile alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policii na podezřelé dění telefonicky upozornila v sobotu v podvečer mladá žena. Po hromosvodu panelového domu na sídlišti Špičák v Hradecké ulici v České Lípě šplhal neznámý muž.

„Když policejní hlídka na místo dorazila, nacházel se muž na balkóně v 5. patře. Jednomu z obyvatel domu se pak svěřil, že se takto složitě dostával do bytu své vlastní babičky, která není doma. Doufal prý, že budou otevřené balkónové dveře,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policisté proto pro jistotu babičku telefonicky kontaktovali, aby zjistili, zda mladého muže zná a souhlasí s tím, aby navštěvoval její domácnost bez jejího vědomí. „Žena vnuka ale nepodržela. Odpověděla totiž, že tam nemá co pohledávat, a že až se vrátí z návštěvy známých zpět do České Lípy, dá souhlas s jeho trestním stíháním,“ dodala mluvčí Baláková.

Bál se slézt dolů  

Celá horolezecká anabáze bude mít tedy pro vnuka zřejmě ještě pokračování. A ani zakončení jeho extempore přímo na místě nebylo právě slavné. Zatímco nahoru vylezl relativně rychle, dolů se bál. „Ne policistů, ale toho, že spadne,“ ujistila Baláková.

Pro jeho záchranu tak museli vyjet hasiči, kteří mu k balkónu přistavili plošinu s žebříkem a záchranným košem, ve kterém ho přepravili bezpečně dolů.

Vzhledem k silné opilosti nechali policisté hazardéra se životem před výslechem vystřízlivět v policejní cele, kde strávil sobotní noc. Pokud jeho babička svůj názor nezmění, obviní ho z přečinu porušování domovní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám