Hlavní obsah

Narkomani zastřelili důchodce, aby měli na drogy. Soud jim potvrdil 20 let

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Trest 20 let ve věznici se zvýšenou ostrahou potvrdil v pátek Krajský soud v Ostravě Milanu Klapetkovi a Martinu Lebedovi, kteří předloni v listopadu dvěma výstřely z malorážkové pistole zavraždili ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku 71letého důchodce kvůli několika tisícikorunám. Motivem loupežné vraždy byla potřeba získat peníze na drogy.

Foto: Aleš Honus, Právo

Martin Lebeda přichází do soudní síně.

Článek

Rozsudek stejného znění si oba obžalovaní vyslechli již loni v říjnu. Z důvodu odvolání ale o případu rozhodoval Vrchní soud v Olomouci, který případ vrátil do Ostravy kvůli potřebě dalších důkazů. Rozsudek byl nakonec vynesen ve stejném znění.

Foto: Aleš Honus, Právo

Milan Klapetek přichází do soudní síně

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Klapetek a Lebeda si přepadení důchodce pečlivě připravovali. Klapetek, který se s obětí znal, pod smyšlenou záminkou doplnění vody do chladiče automobilu přesvědčil starce, aby mu otevřel dům. Potom na něj namířil pistoli a požadoval peníze. Po prvním výstřelu pak oba pachatelé prohledávali dům, zatímco postřelený důchodce se vyškrábal do prvního patra, kde ho později Klapetek střelil ještě jednou do hlavy.

Vražda důchodce nebyla první společnou akcí obou pachatelů, v létě předminulého roku přepadli a okradli ženu v rodinném domku v Horních Životicích. Poté, co vnikli do domu, požadovali alkohol a peníze, přičemž majitelce vyhrožovali zabitím.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám