Hlavní obsah

Bezdomovec chtěl v Hradci Králové začít nový život, nakonec přepadl hernu

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

S nožem v ruce přepadl ve čtvrtek 26letý muž z Přerova obsluhu herny v ulici S. K. Neumanna v Hradci Králové. Přepadená žena se statečně bránila, až útočníka skutečně zahnala. V herně dokonce zapomněl igelitku se zřejmě jediným majetkem, co právě měl. O uvalení vazby by měl během pátku rozhodnout hradecký okresní soud.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena se útočníkovi ubránila a zahnala ho na útěkVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muže jsme obvinili z loupeže,“ potvrdila mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková a popsala, jak se přepadení stalo.

„Obviněný vstoupil krátce před polednem do herny, kde nejprve usedl k výhernímu automatu a předstíral hru. Poté, co prý sebral odvahu, přistoupil k baru, kde si u obsluhující ženy objednal pivo. S nožem v ruce však vzápětí obešel barový pult. Přistoupil k ženě, uchopil ji za ruku a se slovy: 'Dej mi všechny peníze', požadoval vydání finanční hotovosti.“

Peníze ovšem nedostal a utekl. Všiml si ho ale cyklista, začal ho pronásledovat a současně zavolal na linku 158. Podezřelého na útěku zadržela nedaleko místa činu přivolaná policejní hlídka.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Šestadvacetiletý muž míří k soudu, kde se rozhodne o jeho vazbě

„Policistům se podařilo zajistit také zbraň, kuchyňský nůž s délkou čepele 14 centimetrů. Muž se k činu přiznal a uvedl, že ho k tomu dohnala zoufalá životní situace, neboť byl bez domova, bez práce a také bez peněz. Do Hradce Králové prý přijel před třemi týdny, aby tam začal nový život,“ dodala Burýšková.

Policejní komisař podal návrh na vazební stíhání obviněného. Za loupež mu hrozí až 10letý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám