Hlavní obsah

Sociálka vzala rodičům děti, jedno z nich do dne umřelo

Právo, zaš
Karlovy Vary

Šestiměsíční holčička zemřela v pondělí v kojeneckém ústavu v Karlových Varech jen několik hodin poté, co ji sociální pracovnice odebraly rodičům v Božičanech. Případ, nad kterým visí řada otazníků, už vyšetřují policisté.

Článek

Několik místních Právu pod podmínkou anonymity shodně potvrdilo, že dítě patřilo páru, který je ve špatné sociální situaci a nemá daleko k lahvi alkoholu. „Ani nechodí do hospody, spíš sedávají před jedním obchodem, kde jsou levnější lahváče. Tam mají i kočárky s dětmi,“ potvrdil jeden z místních.

Zatímco muž byl otcem šestiměsíční holčičky, žena si z předchozího vztahu přivedla dítě asi o rok starší. Předtím, než obě děti jejich rodičům odebrala sociálka, se měla odehrát žárlivá scéna na místní ubytovně, kam žena v neděli odešla za svým milencem.

„Druha s dětmi nechala doma. Ten se ale k večeru naštval, vzal děti a šel na ubytovnu. Tam došlo k žárlivé scéně, po které muž odešel a děti na místě v kočárcích nechal. Někdo z ubytovny pak zavolal policii a ta přivolala sociálku,“ sdělil Právu další muž. Vzhledem k vysokým teplotám není vyloučeno, že mladší holčička zemřela vyčerpáním.

Smrt holčičky objasní pitva

Ještě v neděli děti skončily v kojeneckém ústavu v Karlových Varech. Už v pondělí v šest hodin ráno byla k šestiměsíční holčičce přivolána záchranka.

„Mohu potvrdit, že jsme v pondělí v šest hodin ráno vyjížděli do kojeneckého ústavu k případu mrtvého dítěte,“ sdělila mluvčí krajský záchranky Petra Bakurová. Batole  mělo zůstat ve zdravotnickém zařízení.

Redaktor Práva mluvil s mužem, který otce mrtvé šestiměsíční holčičky potkal. „Nechtěl jsem se ho na nic ptát, byl úplně zdrcený,“ uvedl muž.

Případem se už zabývá karlovarská policie. Zatím ale nikomu nesdělila ani podezření ze spáchání trestného činu. „V současné době nebudeme s ohledem na věk dítěte poskytovat bližší informace,“ řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Světlo do případu zřejmě vnesou až výsledky nařízené pitvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám