Hlavní obsah

Řidiči na Přerovsku ladili rádia, způsobili přitom dvě nehody

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kvůli ladění rádia havarovali ve středu na Přerovsku dva řidiči. V jednom případě skončilo po ladění rozhlasové stanice auto na střeše a zranili se přitom čtyři lidé. Právu to ve čtvrtek řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Mladík u Prosenic ladil rádio a skončil s autem na střeše.

Článek

Krátce po půl sedmé večer podle ní havaroval mezi Prosenicemi a Přerovem jednadvacetiletý řidič vozidla opel, v němž jelo pět lidí. „Podle tvrzení řidiče měl ladit rádio v okamžiku, kdy projížděl mírnou levotočivou zatáčkou. Následkem toho se pravděpodobně nevěnoval řízení a najel na krajnici,“ uvedla policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič, který ladil rádio mezi obcemi Slavíč a Drahotuše způsobil škodu za 150 tisíc korun.

Muž pak strhl řízení, dostal smyk a sjel do příkopu, kde narazil do stromu a s vozidlem se převrátil na střechu. Při nehodě se zranili čtyři lidé, kteří byli převezeni do nemocnice. Utrpěli lehká zranění, ze kterých se budou léčit až 14 dnů. „Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 36 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí.

Stejnou příčinu měla i nehoda mezi obcemi Slavíč a Drahotuše. Rádio tam, jak sám uvedl, ladil třiapadesátiletý řidič vozidla VW. „Následkem toho vyjel mimo silnici vpravo, najel na svodidla, narazil do kovového zábradlí mostku a sjel zpět na vozovku,“ dodala Urbánková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda se však vyšplhala na 150 tisíc korun. Obě nehody ještě policisté šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám