Hlavní obsah

Na Novojičínsku se převrátil autobus, několik lidí se vážně zranilo

Právo, hon,plk
Nový Jičín
Aktualizováno

Několik lidí se ve středu kolem poledne zranilo při nehodě linkového autobusu v Odrách na Novojičínsku. Informoval o tom mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. Na místo letěl také vrtulník. Společnost Arriva, které autobus patřil, oznámila, že cestující odškodní.

Nehoda autobusu v OdráchVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Při nehodě, která se stala nedaleko oderského koupaliště, bylo zraněno deset lidí. „Linkový autobus zůstal po nehodě ležet převrácený v příkopu,“ řekl mluvčí. Autobus podle něj z neznámých příčin vjel na svodidla a poté se dostal do příkopu, kde zůstal ležet na pravém boku.

Bližší informace k průběhu nehody zatím nejsou k dispozici. „Policisté zaznamenávají stopy a hovoří s cestujícími. Řidič je v nemocnici na ošetření a utrpěl šok, takže zatím jsme ho nemohli vyslechnout a nevíme, proč vjel mimo vozovku,“ dodal policejní mluvčí.

Záchranáři na místě ošetřili deset zraněných, z toho šest má středně těžká poranění. „Pacienti utrpěli poranění ponejvíce horních či dolních končetin, hlavy a v jednom případě také páteře. Všem byla poskytnuta první odborná pomoc a po nezbytném ošetření záchranáři zahájili jejich transport do nemocnic,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Jednu z pacientek transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice, další do nemocnice v Olomouci. „Dvě ženy byly předány do péče nemocnice v Novém Jičíně a jedna v Bílovci. Ve stejném zdravotnickém zařízení byl umístěn také třiapadesátiletý muž, účastník nehody, který nebyl fyzicky zraněn, ale došlo u něj ke kolapsovému stavu. Jedna zraněná byla přepravena do nemocnice v Hranicích na Moravě,“ dodal Humpl.

Dopravce cestující odškodní

Havarovaný autobus patřil společnosti Arriva Morava. Ta už oznámila, že cestující odškodní.

„Usilujeme o kontakt se zraněnými cestujícími a jejich rodinami, naši lidé už jsou v nemocnicích, aby nabídli pomoc,“ říká generální ředitel Arriva Daniel Adamka. „Všechny cestující odškodníme ze svého a teprve potom budeme jednat s pojišťovnou, se kterou vše zúčtujeme. Nechceme nechat zraněné na odškodnění čekat,“ dodal Adamka.

Autobus v době nehody řídil zkušený šofér, který ve firmě pracuje šest let bez jediného problému.

Reklama

Výběr článků

Načítám