Hlavní obsah

Pirát silnic v kradeném autě se řítil Prahou rychlostí 160 km/h

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

V kradeném vozidle rychlostí až 160 km/h se řítil v úterý dopoledne Prahou 29letý muž, kterého zastavil až náraz do odbočujícího auta. Silniční pirát nakonec musel do nemocnice, odkud pak putoval na policejní služebnu.

Foto: Policie ČR

Pirát ujížděl stříbrnou octavií.

Článek

Škodovky, která byla ukradena v neděli, si policisté všimli na Jižní spojce. Když chtěli jejího šoféra zastavit, zrychlil, sjel do ulice Vídeňská a pokračoval na Lhotku. Přítrž jeho zběsilé jízdě učinil až karambol v ulici U Koupadel.

„Následovalo zadržení muže, který se však při dopravní nehodě lehce zranil a musel být následně převezen k ošetření do nemocnice. U druhého účastníka této nehody ke zranění nedošlo a vznikla pouze hmotná škoda na vozidle,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Pachatel naboural odbočující auto.

Řidič porušil několik předpisů. Kromě nepovolené rychlosti projel několikrát na červenou, ohrožoval ostatní řidiče a chodce a rovněž řídil bez řidičského průkazu.

Foto: policejnidenik.cz

Sanitka odvezla silničního piráta do nemocnice

„Muž bude muset policistům vysvětlit, za jakých okolností se dostal za volant kradené octavie. Je třeba také říci, že muž má bohatou trestní minulost a několik záznamů v policejních evidencích většinou majetkového charakteru,“ shrnul mluvčí Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám