Hlavní obsah

Rodina s dětmi si pronajala dům, kde vydělávala na prostituci nezletilých

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Zhruba dva roky si dva muži a žena z Královéhradecka užívali blahobytu, který jim kynul z nezákonné prostituce. K té přiměli postupně až osm žen, které navíc nutili, aby jim odevzdaly většinu svého zisku. Celkem to bylo přes dva milióny korun. Policisté teď trojici obvinili z kuplířství, za což jim hrozí až osm let vězení.

Článek

„Starší muž a žena si pronajali rodinný domek v obci na Královéhradecku, kde žili společně s dětmi a zřídili si zde poskytování sexuálních služeb za úplatu. Od února 2012 do října loňského roku byly tyto služby inzerovány na různých internetových portálech,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková, podle které dvojice zjednala, přiměla a najala na provozování prostituce nejméně osm žen a dívek.

Některé z nich byly dokonce mladší osmnácti let. Sexuální služby ženy poskytovaly buď přímo v tomto domku, nebo prostřednictvím tzv. eskortservisu. Zisk z prostituce naskákal na více než tři milióny korun, většina ale skončila v kapsách obviněných.

V obci domek nevzbuzoval podezření

„Jednatřicetiletý muž měl podle obvinění tipovat a kontaktovat dívky a ženy vhodné pro práci prostitutek, po vzájemné domluvě následně pořizovat jejich fotografie a tyto umísťovat na webové stránky, které vytvořil za účelem nabídky sexuálních služeb,“ dodala mluvčí Burýšková.

V obci prý nikdo z místních neměl ani tušení, co se v nenápadném rodinném domku po celou dobu děje. Stejně tak bez podezření byly rodiny žen a dívek, které jinak zřejmě žily spořádaným životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám