Hlavní obsah

Dívka, která ubila svou dceru, jde na 10 roků za mříže

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Trest za ubití roční dcerky si v pondělí vyslechla u ostravského krajského soudu teprve osmnáctiletá Nikola S. Loni v prosinci opakovaně udeřila dítě do hlavy a pravděpodobně i bila jeho hlavou o zeď. Batole pak zemřelo na následky krvácení do mozku. Soud uznal mladou ženu vinnou z ublížení na zdraví s následkem smrti a poslal ji na deset let za mříže.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nikola si vyslechla trest za ubití své malé dcerky.

Článek

Tragédie se odehrála 5. prosince v domě, jejž Nikola krátce obývala se svým přítelem. „Svou dceru měla opakovaně udeřit do horní poloviny těla a do hlavy. Mělo také dojít k opakovaným nárazům hlavy dítěte o zeď. Následkem toho vzniklo krvácení do mozku, kvůli kterému holčička zemřela,“ uvedl státní zástupce David Bartoš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Soud dívce vynesl trest v dolní polovině trestní sazby. Podle soudkyně lze příčiny hledat v tom, že měla dítě příliš brzy. „Nebyla absolutně připravená na roli matky,“ řekla soudkyně Šárka Skalská.

Dítě podle státního zástupce nebylo dlouhodobě týráno. „Tři dny před událostí soud rozhodl, že dítě bude svěřeno do výchovy babičce. To ale rozhodně nebylo z důvodu týrání. Šlo spíše o to, že holčička nevyrůstala v dobrém prostředí a že se o ni obžalovaná nestarala dobře,“ konstatoval státní zástupce. Útok, který skončil smrtí dívky, tak byl s největší pravděpodobností jednorázovou záležitostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám