Hlavní obsah

Zloděj má na svědomí asi sto bytů, pořád je na svobodě a krade

Pražská policie pátrá po čtyřicetiletém muži, který má na svědomí desítky, možná i stovku vykradených domácností téměř výhradně v oblasti Vinohrad. Informoval o tom mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Hledaný Stanislav Artl

Článek

Hledaný Stanislav Artl byty navštěvuje zásadně v dopoledních nebo brzkých odpoledních hodinách, kdy má téměř stoprocentní jistotu, že budou jeho obyvatelé v zaměstnání nebo ve škole. Přiložením ucha na dveře vytipované domácnosti zjistí, zda je „čistý vzduch“, a potom dveře buď vyháčkuje, vypáčí nebo rovnou vyrazí. Z bytu pak odnese, co mu přijde pod ruku.

Zaměřuje se především na rozměrově menší, ale o to cennější věci v podobě drobné elektroniky, například fotoaparátů či notebooků, ale nepohrdne ani finanční hotovostí a šperky.

Foto: Policie ČR

Hledaný Stanislav Artl

V krádežích mu nebrání ani fakt, že je za obdobnou majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání dvou a půl let, který dodnes nenastoupil. Proto je na něj od roku 2010 vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. Policie se touto cestou obrací s žádostí o pomoc na širokou veřejnost.

Hledaný muž je vysoký zhruba 178 až 185 centimetrů, obézní postavy. Má hnědé vlasy, zelené oči a nosí bradku.

Každý, kdo zná místo současného pobytu hledaného, může tuto informaci předat kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám