Hlavní obsah

Provoz na dálnici D1 u Brna odpoledne zkolaboval

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Série několika dopravních nehod na dálnici D1 mezi 189 a 213 kilometrem měla v kombinaci s hustým pátečním provozem v pátek odpoledne jasný výsledek – provoz na dálnici ve směru na Ostravu zkolaboval a řidiči se výrazně zdrželi.

Foto: dopravniinfo.cz

Kolona na dálnici D1 u Brna. Archivní snímek

Článek

Dálnice sice nemusela být uzavřena, ale zdržení kvůli vyšetřování a odstraňování nehod se výrazně protáhlo. Ředitelství silnic a dálnic uvedlo, že řidiči se mohli zaseknout v kolonách dokonce až na dvě hodiny.

„Při žádné z nehod nebyl nikdo zraněn, většinou šlo o dvě auta, pouze na 206. kilometru se srazilo pět aut. Jde sice jen o plechy, ale řidiči se vzhledem k hustému pátečnímu provozu musí obrnit trpělivostí,“ konstatovala po čtvrté hodině odpoledne policejní mluvčí Petra Vedrová.

Po osmnácté hodině se policistům podařilo odstranit následky nehod a dálnice se tak začala pomalu rozjíždět. „Na místě jsou sice ještě kolony, ale už se hýbou. Na místě pomáhaly s dopravou i naše hlídky, na 45 minut vzlétl i vrtulník, abychom celou situaci mohli monitorovat ze vzduchu,“ dodala Vedrová.

Řidiči by podle ní měli i přes páteční stres v kombinaci s vysokými teplotami venku udržet nervy na uzdě a snažit se na silnicích chovat ohleduplně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám