Hlavní obsah

Důchodce z Kroměřížska se zřejmě otrávil metanolem

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž
Aktualizováno

Podezření na další úmrtí po otravě metanolem vyšetřují kriminalisté na Kroměřížsku. Obětí se měl stát čtyřiašedesátiletý muž z Holešovska. V kauze otrav metanolem z pančovaného alkoholu již v ČR zemřelo na padesát lidí, další desítky nesou doživotní zdravotní následky.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Ilustrační foto

Článek

„Ačkoliv prozatím nemáme k dispozici závěrečnou pitevní zprávu, podle předběžných výsledků pitvy a laboratorního vyšetření zemřel muž na otravu metanolem. Nechceme vyvolávat mezi lidmi paniku, máme k dispozici pouze předběžné výsledky. Na přesné určení příčiny smrti čtyřiašedesátiletého muže musíme ještě několik dní počkat,“ zdůraznil mluvčí zlínského krajského ředitelství Policie ČR Petr Jaroš.

„Musíme ale připomenout, že mezi lidmi jsou stále asi dva tisíce litrů smrtícího alkoholu z nedávné metanolové aféry. Důrazně proto varujeme před pitím alkoholu pochybného původu. Blíží se léto, čas dovolených a s tím spojené zábavy. I na těchto akcích bychom měli s jistotou vědět, co pijeme a odkud alkohol pochází. Pouze tak eliminujeme možnost, že dopadneme podobně jako desítky mrtvých či zdravotně postižených obětí metanolu,“ varoval Jaroš.

V hlavní zlínské větvi metanolové kauzy, kterou rozplétal Krajský soud ve Zlíně, již padly tresty. Doživotí dostali hlavní míchači smrtícího metanolu Rudolf Fian a jeho komplic, šéf firmy Carlogic vyrábějící oficiálně nemrznoucí směsi do aut Tomáš Křepela. Kromě dvojice doživotních trestů si dalších osm aktérů aféry vyslechlo tresty od osmi do 21 let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám