Hlavní obsah

Podvodník s čertem na rameni uniká spravedlnosti už sedm let

– Praha

Už sedm let pátrají kriminalisté po 34letém Davidu Zelingerovi, který okradl svoji přítelkyni a další osoby. Muž využívá pohostinství žen, u kterých bydlí, dokud je to pro něj bezpečné. Jeho zvláštním znamením je tetování malého čerta na pravém rameni.

Foto: Policie ČR

Hledaný David Zelinger

Článek

Zelingera, který se může vydávat také za Davida Veselého, Davida Salzmana, Lukáše Mayera nebo Josefa Maršíka, přítelkyně původně pohřešovala v roce 2007. Při pátrání po něm ale vyšetřovatelé zjistili, že muž zmizel i s penězi, které z ženy vylákal na koupi domu.

„Ve stejnou dobu už ovšem začaly další osoby podávat trestní oznámení na jeho podvodné jednání, kterého se dopouštěl jako jednatel firmy a poškozeným měl způsobit několikamiliónové škody. Proto se jeho statut změnil z pohřešovaného na hledaný,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

V roce 2010 ukončili policisté vyšetřování a soud na něj vydal příkaz na dodání do výkonu trestu za spáchání podvodu.

Partnerky střídá  

Kriminalistům se v roce 2011 přihlásil občan, který uvedl, že hledaný žije s ženou v Kašperských horách jako David Veselý a údajně s ní plánoval založit rodinu. Jakmile se ovšem dozvěděl, že po něm jdou detektivové, sbalil si své věci a zmizel.

Policisté se domnívají, že stejně postupuje i teď. Muž je vysoký asi 185–190 centimetrů, střední postavy. Má hnědozelené oči, krátké tmavé vlasy a většinou nosí brýle. Je velmi komunikativní a přátelský. Jakékoli informace k hledanému muži, zejména jeho místě pobytu a pohybu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám