Hlavní obsah

Brutálně zbil řidiče kvůli odřenému laku. Hrozí mu deset let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie ve středu obvinila šestatřicetiletého muže, který se přiznal, že brutálně napadl o tři roky mladšího řidiče. Starší řidič v pondělí kolem poledne na Bubenském nádraží odřel druhému auto při předjíždění. Řidič poškozeného vozidla se prý chtěl domluvit, nakonec ale skončil v nemocnici se zlomeninami v obličeji, informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletý muž ve vozidle VW Caddy předjížděl řidiče VW Golf. Neodhadl ale vzdálenost a o předjížděné auto zavadil, přičemž odřel lak. Řidič poškozeného auta předjel zpět do původní pozice a zastavil, aby se s řidičem po dobrém domluvil na vyřešení situace.

"Poškozený řidič ale ani nestihl druhého účastníka karambolu pozdravit, natož mu sdělit účel jeho počínání," uvedl Hulan. Hned prý dostal od muže sérii ran pěstí do obličeje.

Agresor z místa ujel

Napadený upadl na zem, kde ho útočník ještě kopal do hlavy. "Agresor poté nasedl do svého vozu VW Caddy a z místa odjel, aniž by zraněnému například přivolal záchranku. To udělali až následně svědci události," dodal mluvčí.

Třiatřicetiletý muž měl zlomeniny několika kostí a skončil v nemocnici. "K léčbě bude s největší pravděpodobností nutný operativní zákrok," upřesnil Hulan.

Útočníka dopadla policie druhý den. Vyšetřovatelům se k činu přiznal. Za těžkou újmu na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám