Hlavní obsah

Řidič ujel z benzinky bez zaplacení, před policisty pak utekl z jedoucího auta

Právo, hon
Ostrava

Dramatická honička se odehrála na konci uplynulého týdne v Ostravě-Hrabůvce. Policisté se snažili zastavit automobil, jehož řidič ujel z čerpací stanice bez zaplacení. Šofér na útěku vyskočil z jedoucího auta, které musel zastavit spolujezdec. Úprk se ale muži nepodařil a nyní ho čeká soud.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost, o které policie informovala v úterý, se stala v neděli v šest hodin ráno. Řidič automobilu natankoval do nádrže asi osm litrů paliva a z benzinky ujel bez zaplacení. Zakrátko se mu dostala na stopu policejní hlídka, která se snažila auto zastavit.

„Řidič ale nerespektoval pokyny k zastavení vozu, před hlídkou jel ve směru k ulici Místecká a Dr. Martínka, kde pak vyskočil z pomalu jedoucího auta a dal se na útěk. Přeskočil oplocení a snažil se ukrýt,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že auto zastavil řidičův spolujezdec.

„Hlídka zareagovala na nestandardní situaci okamžitě. Policista prchajícího řidiče dostihl a zadržel na ulici Mjr. Nováka,“ dodala mluvčí. Policisté vzápětí zjistili, že pětadvacetiletý řidič má soudem uložen zákaz řízení. Nyní je proto podezřelý nejenom z krádeže, ale i z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám