Hlavní obsah

Na dálnici D11 se srazily tři kamióny, dva lidé zemřeli

Aktualizováno

Kvůli nehodě tří kamiónů byla v úterý ráno několik hodin uzavřena dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Dva řidiče kamiónu se záchranáři snažili ještě oživit, bohužel marně. Na místě zasahoval vrtulník, který nakonec odletěl prázdný. Dálnice byla úplně zprůjezdněna před 16:00. Příčinou nehody byla pravděpodobně nepozornost řidičů.

Při nehodě tří kamiónů na D11 zahynuli dva lidéVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala v pravém pruhu na osmém kilometru v 7.40 hod. Kamióny do sebe postupně narazily zezadu v koloně v místě, kde se doprava kvůli rekonstrukci dálnice zužuje do jednoho pruhu.

„Kamióny byly napasovány v sobě, jednotky hasičů ze Středočeského kraje a z Prahy je musely nejprve oddělit od sebe. Pak byli vyproštěni dva lidé,” informovala Novinky mluvčí hasičů Lenka Kostková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Novinky

Kamióny narazily zezadu do sebe, srážku nepřežili dva lidé.

„Oba muže záchranáři resuscitovali, bohužel však těžkým zraněním podlehli. O dalších zraněných informace nemám,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: Novinky

Kamióny narazily zezadu do sebe, srážku nepřežili dva lidé.

„Dálnice musela zůstat i po odletu vrtulníku uzavřená. Policisté z Prahy odkláněli provoz na nultém kilometru. Příčinami nehody se nyní zabývají kriminalisté,“ řekl kolem jedenácté hodiny Novinkám mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Foto: ŘSD

Nehoda se stala v místě, kde končí dopravní omezení

Jak uvedla mluvčí hasičů, ve směru na Prahu se stala ještě další drobnější nehoda, kde však nebyli zraněni žádní lidé. Řidiči se zřejmě dostatečně nevěnovali řízení a dívali se na nehodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám