Hlavní obsah

Žena v Hradci Králové okradla mrtvolu muže sraženého vlakem

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Tragická nehoda zastavila v pondělí po desáté hodině dopoledne provoz na železniční trati mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. V hradecké městské části Farářství srazil vlak dosud neznámého muže a usmrtil ho. V průběhu vyšetřování zadrželi policisté 29letou ženu, která se neštítila okrást mrtvolu o tři sta korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Policisté se s obdobným případem ještě nesetkali,“ připustila mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková a dodala: „Ještě v době, kdy se záchranáři snažili muže zachránit, vstoupila nenápadně do kolejiště a odtud odcizila finanční hotovost ve výši 300 korun, která náležela poškozenému. Podezřelá byla zadržena hlídkou asi 300 metrů od místa činu, když se pokoušela nepozorovaně zmizet. Ihned byla převezena na služebnu,“ uvedla mluvčí a připojila podrobnosti o vlastním neštěstí.

„Podle výpovědi strojvedoucího před projíždějící vlak vstoupila náhle do kolejiště neznámá osoba, a to i přes výstražná zvuková znamení. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o muže dosud neznámé totožnosti, který utrpěl devastující zranění neslučitelná se životem,“ popsala událost mluvčí.

Případ kriminalisté vyšetřují jako podezřelé úmrtí. Prověřují, zda se jednalo o nešťastnou náhodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám