Hlavní obsah

Kamaráda pobodal na krku a vyhrožoval mu uříznutím hlavy, u soudu se omlouval

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Do krku bodl loni v listopadu na ubytovně ve Štětí svého kamaráda 46letý Antonín Gebler. V silné opilosti mu vyhrožoval i uříznutím hlavy. Jako obžalovaný z pokusu o těžké ublížení na zdraví stanul ve středu před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem. Napadený muž menší poranění krku přežil bez následků, chybělo ale málo, útočník minul krční tepnu jen o dva centimetry.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Antonín Gebler u Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Článek

Gebler popíjel již od rána, přihnuli si i s později napadeným kamarádem. Podle obžaloby měl v krvi nejméně 2,43 promile alkoholu. Do pokoje vtrhl s 24centimetrovým kuchyňským nožem a zaútočil na krk kamaráda. „Křičel, že ho zabije a uřízne mu hlavu,“ uvedla státní zástupkyně Zdena Chromá.

V pokoji byla ještě jedna žena, která se Geblerovi snažila nůž vytrhnout a pořezala se na ruce. Pobodanému muži se podařilo utéci, byl ošetřen v nemocnici a léčil se 10 dní. Podle obžaloby mohl mít čin fatální následky, kdyby se Gebler trefil do krku jen o dva centimetry vedle, zasáhl by krční tepnu a napadený by mohl vykrvácet.

Všichni přítomní byli v době útoku kamarádi, často spolu popíjeli a neměli mezi sebou neshody. Ani poškozený se u soudu na útočníka nezlobil a nepožadoval žádné odškodné. Sám Gebler soudu tvrdil, že si nic ze skutku kvůli opilosti nepamatuje, svého činu ale litoval. „Nepopírám, že se ten skutek stal. Mrzí mě to, nechtěl jsem mu způsobit žádnou újmu na zdraví,“ vypověděl Gebler.

Přitěžující okolností pro Geblera ale je, že v dubnu roku 1987 jako 19letý mladík v opilosti napadl nožem svého otce a byl tehdy odsouzen na čtyři roky do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám