Hlavní obsah

Německá policie zadržela Čecha, který ilegálně převážel 45 štěňat a husu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Ve čtyřech bednách v kufru osobního auta i na sedadlech pro cestující chtěl do Belgie propašovat a tam prodat 45 štěňat šestapadesátiletý Čech. Měl však smůlu, německá policie ho zadržela v saském Reitzenhainu nedaleko českých hranic.

Foto: MP Praha

Ilustrační foto

Článek

„Řidič převážel psy ve zcela nevyhovujících podmínkách. Při prohlídce kufru vozu narazili policisté na čtyři bedny, v nichž bylo devět štěňat zlatého retrívra a osm štěňat labradora. V další bedně pak byla husa," líčil nález mluvčí spolkové policie v Saské Kamenici (Chemnitz).

„V prostoru pro cestující byly nalezeny další přepravky se štěňaty," dodal mluvčí. „V automobilu jsme našli rovněž 11 nevyplněných mezinárodních očkovacích průkazů, pouze se zaneseným očkováním proti vzteklině," řekl mluvčí. To podle něj nasvědčuje tomu, že žádné z mláďat nebylo řádně očkováno.

Štěňata byla umístěna do útulků v Saské Kamenici a ve městě Annaberg-Buchholz. Čech je podezřelý z porušení zákona o ochraně zvířat a předpisů o zabezpečení nákladu a o očkování zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám