Hlavní obsah

Pohotoví svědci pronásledovali opilého řidiče náklaďáku, který ujel od nehody

Právo, mhr
Přerov

Díky svědkům nehody dopadli v noci na středu policisté opilého řidiče nákladního auta, který v Přerově narazil do osobního vozidla a z místa ujel. Svědci jej pronásledovali a navigovali policisty. Ti řidiče dopadli po necelé hodině v deset kilometrů vzdálené obci Sušice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v úterý před 22. hodinou v přerovské ulici Bří Hovůrkových. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič nákladní soupravy Volvo najel ze zatím nezjištěných příčin k pravému okraji a narazil do zadní části odstaveného vozidla Peugeot, v němž seděly dvě ženy. Po nárazu řidič nezastavil a v jízdě pokračoval,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na místě nehody podle ní zastavili projíždějící svědci, kteří poté, co zjistili, že osádka peugeotu je v pořádku, začali spolu s jeho řidičkou nákladní auto pronásledovat. Vše také ihned oznámili na policii včetně toho, kterým směrem se nákladní vozidlo i oni pohybují. S policisty pak byli v kontaktu.

Hrozí mu tři roky

„Díky této spolupráci policisté nákladní auto dostihli v obci Sušice a zastavili. Zjistili, že řidičem je 54letý cizinec. Provedli u něho dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Naměřili mu 2,10 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí. Hmotná škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

„Nyní je muž podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Urbánková. Okolnosti dopravní nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám