Hlavní obsah

Svou dceru znásilňoval v brněnském bytě 10 let a zplodil s ní dvě děti. Dostal 12 let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Naprosto otřesný případ incestu, který nemá v tuzemsku obdoby, se skrytě po deset let odehrával za zdmi jednoho z bytů v Brně-Husovicích. Otec tam totiž od jejích šestnácti let pravidelně znásilňoval vlastní dceru, se kterou dokonce zplodil dvě děti.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Dívce se nejprve ještě před jejími osmnáctými narozeninami narodila dcerka, po dalších čtyřech letech přivedla na svět i syna. Zvráceného otce Aladára F. v těchto dnech potrestal brněnský krajský soud 12 lety vězení.

Soud ji svěřil otci

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Trápení pro mladou dívku začalo v době, kdy ve svých patnácti letech odešla od matky žijící na Slovensku a soud ji svěřil do péče otce.

Muž se nejprve spokojil s tím, že se na dceru chodil dívat při umývání, pak už mu ale jen vizuální zážitky přestaly stačit a ihned poté, co dívka oslavila své šestnácté narozeniny, ji znásilnil.

„Ačkoliv poškozená odmítala, říkala mu, že má strach, že se jí to nelíbí, že nechce být těhotná, využil své fyzické převahy a silou překonal odtahování poškozené a přetáhl ji na svoji postel, kde na ležící poškozené vykonal soulož, od té doby s ní opakovaně proti její vůli několikrát měsíčně měl pohlavní styk,“ konstatoval v rozsudku senát v čele s Jaroslavou Bartošovou.

Poškozené vyhrožoval, že pokud jej uvede jako otce, zabije ji, sebe i děti
soudkyně Jaroslava Bartošová

Zvrhlý otec nic nedbal toho, že ho dcera prosila, plakala a zapřísahala, aby ji nechal na pokoji. Naopak ji ještě bil, křičel na ni a nedovolil jí používat antikoncepci. Dívka vše snášela jen ze strachu a závislosti na něm. V roce 2002 se jí narodila dcera a v roce 2006 syn.

Nejpřísnější trest

„Před jejich narozením vždy poškozené vyhrožoval, že pokud jej uvede jako otce, zabije ji, sebe i děti, přesto jí ani v jednom případě další interrupci nedovolil, ačkoli ji poškozená chtěla v obou případech podstoupit s odůvodněním, že má strach, že děti budou v důsledku početí s vlastním otcem geneticky postižené. Po narození dětí jí obviněný navíc začal vyhrožovat také jejich zabitím,“ uvedla soudkyně Bartošová.

Dívce poté začal zakazovat scházet se s vrstevníky, musela se starat nejen o domácnost a své děti, ale i o další tři nevlastní sourozence. Zvrhlík doma všechny mlátil a s dcerou souložil přímo před zraky dětí.

Muž umně zneužíval situace, kdy na něm byla dcera závislá finančně i tím, že neměla kam odejít.

„Byla pod neustále se stupňujícím tlakem ze strany obviněného, sociálně ji izoloval, omezoval její spánek, předstíral vlastní umírání,“ upozornili soudci.

Žena v sobě přesto po deseti letech našla odvahu a od otce utekla do azylového domu. Teď se musí vyrovnávat s děsivými zážitky i s posttraumatickou stresovou poruchou. Senát nad mužem vynesl nejpřísnější možný trest, který žalovaný skutek umožňoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám