Hlavní obsah

Vrah taxikářů po činu vozil zákazníky

– Praha
Právo, Stáňa Seďová

I když se to může zdát neuvěřitelné, muž, který brutálním způsobem zavraždil tři řidiče taxi, si bezprostředně po třetí vraždě vzal auto své oběti a hrál si na taxikáře. Hodinu a půl jezdil centrem Prahy. Policie nevyloučila, že nabíral i nic netušící klienty, a nyní je prosí o pomoc.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají taxikáře s netypicky označeným vozem.

Článek

Tým kriminalistů pátrá už od 11. dubna po brutálním vrahovi, jenž své dvě oběti (26 a 60), zbil, následně střelil do týlu a jejich zohavená těla hodil do příkopu v pražské Uhříněvsi. Vyšetřovatelé po několika dnech přišli s tím, že stejný muž má na svědomí i mrtvého taxikáře (42), kterého našli v Lužické ulici v Praze 2 zastřeleného ve svém autě už v únoru.

Nyní jsou na stopě další šokující skutečnosti. Vrah si zřejmě po svém hrůzném činu přivlastnil roli oběti. Jezdil ještě hodinu a půl po centru města v jeho voze. Tuto osudnou noc tak mohl sedět na sedačce vedle trojnásobného vraha i nic netušící zákazník, který si chytil taxi na ulici.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nálezu dvou mrtvých taxikářů v Uhříněvsi. Archivní záběryVideo: Novinky

„Kriminalisté vědí, že černý superb vyjížděl ve čtvrtek 10. dubna ve 23.25 hodin z Uhříněvsi směrem do centra. Několik minut před půlnocí se pak vozidlo poškozeného objevilo na Vinohradské, odkud jelo směrem k hlavnímu nádraží. Znovu zachytili kriminalisté pohyb vozidla až o půl jedné ráno, a to na křižovatce ulic Šumavská a Lužická v Praze 2, kde vozidlo však pouze projelo. Ve stejných místech je pak zaznamenáno až pět minut před jednou hodinou, kde bylo také nalezeno,“ popsala zcela nepochopitelný pohyb pachatele mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Co pachatel dělal? 

„V tomto časovém rozpětí jsou navíc dvě dvacetiminutová okna, kdy nevíme, co pachatel dělal. Skutečně nelze vyloučit, že si ho někdo stopnul. Prosíme proto všechny, kteří by snad cestovali nebo měli jakoukoli informaci o černém superbu jedničkové řady s nápisem taxi, dnes už trochu raritně na hrazdě na střeše, jak se to dělalo dříve, ať nás kontaktuje na lince 158. Stejně tak ty, kteří auto v inkriminované době spatřili a zahlédli onoho řidiče,“ žádá o pomoc mluvčí.

Foto: Policie ČR

Aby se policisté vyvarovali zavádějících stop a svědectví, současně pátrají i po taxikářích, kteří jezdí ve stejném typu vozu Škoda Superb černé barvy s označením taxi na takzvaném příčníku. Ti by se též měli obrátit na policii, aby jejich vzhled někdo nezaměnil za podobu několikanásobného vraha.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám